Tipuri de Cabina Foto Evenimente

Tipuri de Cabina Foto Evenimente

Cabina Foto Evenimente   Inchirierea unei cabine foto este o alegere potrivita fie ca vorbim de nunta mult visata, de crestinarea unui nou membru al familiei sau de oricare alt eveniment important.

   Odata luata decizia de a aduce acest element inedit petrecerii tale, tot ce ramane de facut este sa alegi tipul de cabina foto potrivit nevoilor si dorintelor pe care le ai. Poti opta pentru pentru un tip traditional sau pentru unul abia aparut pe piata.

   Chiar daca acest concept pare nou si nu foarte multa lume a avut parte de experienta aceasta, cabina foto traditionala isi face debutul la inceputul anilor '90, cand aceasta era compusa dintr-o cabina propriu-zisa in care oamenii, nu mai mult de trei la numar, stateau jos, iar cu ajutorul unei camere obscure incorporate - ei puteau intra in posesia unor fotografii de tipul alb-negru in aproximativ zece minute. Acest tip de cabina nu se mai preteaza evenimentelor mari din cauza posibilitatilor limitate, dar ele continua sa existe cu precadere in mall-uri si/sau in restaurante. Globalizarea nu a trecut neobservata nici in acest domeniu, iar astazi putem vorbi despre cabine foto profesionale care fuctioneaza cu ajutorul camerelor digitale care au capacitatea de a filma si de a posta, la cererea participantilor, in timp real pe retelele de socializare. Fotografiile sunt scoase in decurs de cateva minute, iar aspectul acestora poate fi modificat cu ajutorul filtrelor si a aplicatiilor preinstalate.

   Un al doilea tip de cabina foto este reprezentata de cabina foto care, in loc sa constituie un obiect masiv, din lemn, al carui trasport este destul de dificil, are pe margini perdele opace, de culoare neagra. Acest model apare in anii 2000 cu scopul de a facilita depozitarea si mutarea cabinei foto intr-un timp scurt si fara prea mare efort. Sistemul este asemanator, in sensul ca avem o camera, un buton de inregistrare si o imprimanta. Un alt avantaj este acela ca in interiorul cabinei foto cu perdele incap mai multi oamenii, iar pozele sunt extrem de dinamice.Cabina Foto Evenimente

   Cel mai nou model de cabina foto este cea in aer liber, caruia ii lipsesc perdelele, dar care functioneaza pe acelasi principiu. Cei care decid sa foloseasca o astfel de cabina pot alege modelul fundalului, care poate fi constituit dintr-un peisaj, logo-ul firmei/al evenimentului prezent sau poate fi indreptata, pur si simplu, spre un perete deosebit, un gard viu sau un panou floral. Cea din urma cabina foto este cea mai putin traditionala, dar cea care se bucura de cel mai mare interes in randul celor ce vor sa inchirieze pentru un anumit moment o astfel de cabina.

   Componentele unei cabine foto actuale sunt reprezentate de camera foto digitala, profesionala, de un set de lumini extrem de important pentru calitatea, claritatea si spectrul larg de culor, de calculatorul inclus, copus la randul lui din computerul propriu-zis, din soft si din monitor, dar si din imprimanta care reprezinta una dintre cele mai importante componente avand in vedere ca fara ea fotografiile nu ar exista in mod palpabil.
Deoarece cabina foto este un produs destul de costisitor, in cadrul evenimentelor exista, de cele mai multe ori, alocat un buget fix pentru inchirierea acesteia. Datorita transparentei cu care s-a vorbit de-a lungul tipului despre mecanismul cu ajutorul caruia cabina foto functioneaza, multi curajosi au luat initiativa de a isi construi propriile cabine fotografice pe care, la inceput, le-au adus la propriile petreceri, iar mai apoi, le au imprumutat prietenilor, pana cand, usor-usor, si-au facut o retea proprie in acest domeniu. Nu sunt putini cei care, cu ajutorul cabinelor foto "facute in casa" au reusit sa stranga bugetul cu care si-au cumparat, ulterior, cabine foto profesionale. 

   Cabina Foto EvenimenteIn ultimii ani acest fenomen a luat amploare si in Romania, iar evenimentele la care o cabina fotografica este prezenta sunt din ce in ce mai multe. Fie ca organiazatorii isi doresc sa faca experienta mai dinamica, fie ca acesia vor sa aduca un strop de magie evenimentului loc, cabinele foto sunt la mare cautare iar daca ati fost macar o singura data la o petrecere cu o astfel de cabina stiti ca aceasta a fost centrul de interes, obiectul in jurul caruia s-au invartit invitatii majoritatea timpului si clar un mod de a insufleti si de a creea o atmosfera inedita.